Login
Registreer

Home

Vereniging

Activiteiten

Jeugd

Padel

Clubblad

Clubshop

Foto's

Contact

Algemeen

Het afgelopen jaar speelde ze KNLTB Landelijke Senioren competitie in het 6e team van T.V. Hoorn welke uitkomt in de 6e klasse. De afgelopen twee jaar heeft ze zich enorm goed ontwikkeld als jeugdlid van T.V. Hoorn. We stellen u daarom dan ook graag voor aan Senja Swartsenburg.

Bij wie train je en hoeveel uur in de week?
Ik train 1 keer in de week. Op zaterdagochtend van 09:00 tot 10:30 uur bij Wesley de Kwaadsteniet.

Hoe lang tennis je al en bij wie ben je begonnen?
Ik begon op 5/6-jarige leeftijd met tennis, dat was toen nog ‘Maak kennis met tennis’. Dit was in een gymzaal in Venhuizen. Ik kreeg toen les van Sofie. We begonnen met balspellen en langzamerhand gingen we oefenen met het racket.

Hoe ging het in het afgelopen seizoen met de competitie en toernooien? (Kijk je hier tevreden op terug?)
Mijn seizoen ging erg goed. Ik heb al mijn wedstrijden gewonnen, dus een score van 100% van de 18/19 gespeelde wedstrijden.

Speel je veel toernooien?
Ja, eigenlijk wel. De toernooien in de buurt loop ik vaak allemaal af. Verder speel ik natuurlijk ook altijd de toernooien bij T.V Hoorn, zoals de clubkampioenschappen, Kaap Hoorn en Indrukmakers.

Speel je liever toernooien of competitie?
Ligt eraan welk toernooi het is. Sommige toernooien vind ik erg leuk, maar over het algemeen vind ik de competitiedagen het gezelligst.

T.V. Hoorn houdt elk jaar een klassement bij voor welke speler de meeste punten haalt tijdens de competitie en hier is een wisselbeker aan gekoppeld. Jij won deze beker afgelopen seizoen. Wie gaat volgens jou het komend seizoen met deze beker aan de haal?
Afgelopen seizoen was er één iemand erg teleurgesteld dat hij de beker niet gewonnen had. Ik hoop voor hem dat hij hem aankomend seizoen wint en zijn naam onder die van mij komt te staan. Tot die tijd heb ik de beker nog in mijn bezit.

Speel je liever enkel of dubbel?
Dubbel! Ik vind dubbelen veel leuker, omdat het netspel mij meer ligt haha. Daarnaast vind ik het ook gezelliger als ik iemand naast mij heb staan.

Heb je een doelstelling voor het nieuwe seizoen?
Ik ben net weer speelsterkte 5 geworden. Voor het komende seizoen ga ik voor speelsterkte 4 in mijn dubbel.

Wil jij later iets in de tennissport doen?
Nee. Ik wil in ieder geval wel blijven tennissen, maar ik zou er niet mijn baan van willen maken.

Bij T.V. Hoorn zijn vorig jaar 2 nieuwe MatchClay tennisbanen aangelegd. Het grote voordeel van dit type banen is dat je er het hele jaar door op kunt tennissen en dat ze snel droog worden als het geregend heeft. Wat vind jij van deze banen en speel jij graag op deze banen?
Ik vind de banen top! De gravelbanen liggen heel snel onder plassen, waardoor je niet meer kunt spelen. De nieuwe banen vind ik zelf ook lekkerder spelen. De ballen stuiteren niet zo omhoog.