fbpx
Competities

Zondag 14 oktober, alweer de 5e speeldag van de najaarscompetitie en het is herfst. Dan is het normaal gesproken koud, grauw, nat en de blaadjes vallen van de bomen. Het laatste klopt wel, maar de 1e drie niet. Als vanmorgen om half 8 de wekker gaat en ik de gordijnen open doe, zie ik een mooie blauwe lucht en komt de zon al langzaam op. Ik bedenk mij tijdens het aankleden dat dit een mooie stralende zonnige dag beloofd te worden, met hopelijk veel tennisplezier. Blij stap ik dan ook even later op de fiets richting TV Hoorn wetende dat er veel tennisteams thuis spelen en ook dat de padelteams thuis spelen. Het kan een leuke, drukke dag worden.

Van de jeugdteams speelde vandaag Gemengd Hoorn 1 en Gemengd Hoorn 2 10 t/m 14 jaar, meisjes Hoorn 1 11 t/m 17 jaar en een seniorenteam Gemengd Hoorn 1 thuis. Alle teams starten om 9.00 uur; de banen die we hebben zijn dan ook gelijk bezet. Het zonnetje komt steeds meer en meer door, het is toch 14 oktober, officieel herfst zeggen de ouders tegen elkaar. We zitten buiten met de jassen uit, shirt met korte mouwen of een korte broek aan. Hoe bizar is dit voor het tijd van het jaar! Door het mooie weer is er ook veel publiek langs de kanten: ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s om de kinderen en teams aan te moedigen.

10 t/m 14 jaar
Gemengd Hoorn 1 10 t/m 14 jaar speelde tegen Sint Pancras. Helaas met 1-4 verloren. Zeer spannende en prachtige partijen. Bij de damesenkel kwam Leanne in de 2e zet goed terug, maar helaas net aan verloren met 5-7. Nog een thriller: de damesdubbel. Leanne en Anastasia speelden lange, mooie rally’s en uiteindelijk wonnen ze de partij met 7-5, 7-5. Supergoed gedaan dames! We hebben nog een mixpartij: Anton en Anastasia speelde samen die dachten het is mooi weer veel publiek laten we het spannend maken en dat deden ze 1e set 6-4, 2e set 4-6 de supertiebreak moest uiteindelijk bepalen wie de winnaar is, met 8-10 hebben Anton en Anastasia de partij verloren.

Gemengd Hoorn 2 10 t/m 14 jaar speelde tegen Wings-Blokker 2. Met 0-5 verloren, maar dat wil niet zeggen dat er niet goed gespeeld is, want er is juist heel goed gespeeld! Sara verloor haar damesenkel in een driesetter (4-6, 6-0, 3-6) en de dames dubbel met Claudi werd net aan verloren in de supertiebreak (2-6, 6-4 en 6-10). Bram speelde een herenenkel en een herendubbel met Mitchel ook daarbij de dubbel verloren in de supertiebreak (4-6, 7-5, 5-10) ondanks dat hij beide wedstrijden verloor bleef hij met een big smile spelen en scoorde hij mooie punten. Quinty en Mitchel speelden de mix. Ook al keek ik van een afstand, ook daar waren er mooie rally’s! Ht is jammer dat het team verloren heeft, het had ook anders kunnen zijn. Maar het is vooral leuk om te zien dat ze heel veel plezier en lol met elkaar hebben en dat is minstens zo belangrijk!

11 t/m 17 jaar
Meisjes Hoorn 1 11 t/m 17 jaar speelde tegen T.C. het Grootslag en heeft met 2-4 verloren. Anna-Sophie speelde als invalster mee. Een beetje zenuwachtig ging ze de baan op. Hoe zal het gaan en hoe speelt de tegenpartij? Anna-Sophie heeft een mooie partij laten zien, maar helaas verloren. Mette won haar enkelpartij met 6-4, 6-0. Mooie overwinning! Emma speelde na een blessure weer mee in de damesdubbel met Sanne en zij wisten de partij te winnen. Ook bij de meisjes zien we steeds meer dat er rally’s gespeeld worden en de partijen langer duren. Ze gaan hard vooruit!

Senioren
Gemengd 1 speelt voor het 2e seizoen mee in de seniorencompetitie en dat bevalt ze goed. Vorige week wonnen ze thuis met 5-0 van KTZV. Vandaag komt ’t Twiske op bezoek en hebben ze met 3-2 gewonnen. Ook bij dit team zien we steeds meer rally’s ontstaan en dat er gevochten wordt om elk punt binnen te halen. Als het even niet lukt dan laten we onze hoofd niet hangen, maar zorgen ervoor dat het de volgende keer wel lukt. Senja speelde een damesenkel en speelde de damesdubbel met Melanie. Beide partijen werden gewonnen. Milan speelde een herenenkel en in een zeer spannende, slopende 3 setter (6-4, 4-6 en 7-5) ging hij er met de winst ervandoor. Milan en Floris verloren de herendubbel. De mix werd gespeeld door Melanie en Floris ook dat werd een spannende wedstrijd: 6-4, 2-6 en ze verloren de supertiebreak met 6-10.

Zoals ik al aan het begin schreef ging iedereen om 9.00 uur de baan op en ik kan je melden dat alle teams rond 13.30 – 14.00 uur klaar waren. Dat is een lange dag maar terugkijkend vooral een mooie zonnige dag met veel publiek, spannende wedstrijden veel lol op en naast de baan en daar draait het om.

Alle uitslagen en standen
Wil je alle uitslagen van TV Hoorn nog eens rustig nalezen? Dat kan op mijnknltb.toernooi.nl.