fbpx
Competities
Leanne en Anna-Sophie

Team Hoorn 1 (Gemengd 10 t/m 14 jaar) speelde zondag uit tegen Schagen. Tot aan vandaag hadden ze al heel wat gewonnen, maar nu moesten ze tegen de koplopers. Nadat iedereen het terrein gevonden had konden de wedstrijden aanvangen. Bij binnenkomst viel het al op: wat waren die ‘kinderen’ groot!

Schagen kampioen
Er waren voldoende banen beschikbaar om met 3 partijen te beginnen. Rafael speelde de jongensenkel, Anna-Sophie de meisjesenkel en Niels & Leanne de mixed. Er werden op alle banen mooie, lange rally’s gespeeld. Het lengteverschil werd echter helaas ook uitgedrukt in games. Het was voor onze jeugd te hoog gegrepen om meer dan een paar games te pakken. Deze 14-jarigen (en eentje van 15 met dispensatie) waren te sterk voor TV Hoorn waar de leeftijden rond de 11 à 12 jaar lagen. Geen schande dus.

Ondertussen schalde de feestmuziek over de banen, want onze tegenstanders waren nu officieus kampioen geworden. Van harte gefeliciteerd, Schagen!

Na de bubbels de dubbels
Na de taart en bubbels moesten er nog twee dubbels gespeeld worden. Rafael en Niels maakten het hun boomlange tegenstanders flink lastig. Jammer dat ze daar niet beter voor beloond werden, want een paar games hadden ze absoluut verdiend! Zo zie je maar hoe hard (top)sport kan zijn.

Zouden de meiden dan wel wat meer games pakken? Anna-Sophie en Leanne hebben gelukkig altijd plezier op de baan, ook als ze verliezen. Maar wat gebeurde er?! Met veel geduld en lef pakten ze de eerste set: 6-4! Dat hadden de tegenstanders niet vaak meegemaakt. Een spannende tweede set ging met 6-4 naar Schagen, dus de supertiebreak moest de beslissing brengen. Onze meiden wisten die ook over de streep te trekken en pakten dus mooi een punt van de kampioen. Ze kunnen alle vier trots zijn op hun inzet en doorzettingsvermogen. Ongeacht winst of verlies is het toch goed om wedstrijden onder grote weerstand te spelen. Daar word je alleen maar beter van. Nog één inhaalwedstrijd te gaan en dan zit de najaarscompetitie er alweer op. Op naar de Tennis Games van All-in!