Login
Registreer

Home

Vereniging

Activiteiten

Jeugd

Padel

Clubblad

Clubshop

Foto's

Contact

Nieuws

Feline (8) heeft 3 leuke wedstrijden gespeeld. Tijdens haar partijtje met Guusje kwamen ineens de Pieten de baan op! Zij wilden ook meespelen, maar ze konden het niet zo goed. Gelukkig waren ze wel heel goed in pepernoten uitdelen. Met haar vriendinnetjes Maud, Loressa en Myra en alle andere kinderen heeft ze heel veel plezier gehad!

Leanne (11) speelde ook 3 spannende potjes. Er werd flink gestreden, maar ook ontzettend veel gelachen.

Toen ook Sinterklaas iedereen nog een lekkere chocoladeletter gaf was het feest compleet.

Voor de foto's kijk hier !

Nog meer tennisplezier beleven? Geef je dan snel op voor de voorjaarscompetitie!

Van 7 tot en met 12 augustus 2017 speelden de beste jeugdtennissers van Nederland de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) in Hilversum bij Tulip Tennis Center in de categorieën t/m 12, t/m 14, t/m 16 en t/m 18 jaar.

Yara Hamerling (TV Hoorn) en Annelin Bakker (TSH, Groningen) hebben gewonnen in de finale van dit Nederland Kampioenschap van Isis van den Broek en Rose Marie Nijkamp. Isis en Rose Marie speelden afgelopen zaterdag voor de enkel titel. Een geweldige prestatie!

Een plek op de erelijst van dit kampioenschap betekent veel. Hier staan de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse tennis te spelen. Op de lijst van winnaars van de voorgaande jaren van de NJK zie je namen van spelers die veel bereikt hebben in het tennis. (zie http://www.knltb.nl/tennissers/kampioenschappen/njk/).

Namens het bestuur gefeliciteerd Yara!

Het Jong/Oud Toernooi was een groot succes! Enthousiaste blije kinderen en dito ouders renden over de baan. Bij de jongste kinderen was de uitdaging om zo lang mogelijke rally's te spelen. Bij de tieners moesten vele ouders al flink aan de bak. Vaders en moeders snelden over de baan als in hun jonge jaren, het geen soms grappige situaties opleverde.

Mijn man en ik hadden de eer om te spelen met onze 3 kinderen. Mijn zoon Mats dubbelde met mij in Oranje, waarbij we spannende wedstrijden speelden. Mats gaf mij regelmatig aanwijzingen waar ik het beste kon staan in het veld en we gaven elkaar een "high five" als we een punt wonnen. Leuk was het om de kinderen zoveel mogelijk ballen aan te geven, zodat er mooie rally's werden gespeeld. Af en toe een grap tussendoor door lobjes te geven over de kinderen, zodat de vader/moeder aan de andere kant van het net zich even flink in het zweet moest werken. Mijn man speelde iedere ronde, afwisselend met onze tweelingdochters Anne en Mette, waarbij ze veel plezier hadden met elkaar op de baan. De meiden vonden het geweldig om met hun vader te dubbelen.

Je zag jong en oud genieten op de baan en er was sportiviteit in daad en woord. Kortom het was een enorm leuke ervaring om als ouder een toernooi met je kind te spelen en vice versa. Onze complimenten aan de organisatie!

Jantien, Ricardo, Anne, Mette en Mats van Dam

Speciaal voor de jeugdige tennisspelers organiseert Tennisvereniging Hoorn weer het jaarlijkse Open Jeugdtoernooi. Nu niet meer onder de naam van Karsten Tenten maar onder de nieuwe naam Alsema Van Duin Notaris en Juristen. Maar er is meer veranderd: het toernooi is nu geregistreerd op www.toernooi.nl. Ook is er een nieuwe toernooileiding: Mike Stapper neemt het stokje over van Wim Huibers, die nog wel de nodige ondersteuning zal bieden.

Dit toernooi vindt plaats in week 28 van zaterdag 8 juli t/m zondag 16 juli a.s. Indien mogelijk wordt de duur van het toernooi verkort en wordt zaterdag 15 juli de finaledag die wordt afgesloten met een prijsuitreiking en een verloting.  

Het toernooi wordt georganiseerd voor de jeugd van 8 t/m 14 jaar (beginners) met de groen bal en met de gele bal voor de jeugd in de categorieën 10 t/m 12 jaar, 10 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar. Je kunt je inschrijven in de categorieën enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbelspel. Er wordt bij de planning van de wedstrijden rekening gehouden met de schooltijden. Zo begint het toernooi op werkdagen om 16.00 uur maar in de weekenden om 9.00 uur. Voor de oudere jeugd van 14 t/m 17 jaar, die op de middelbare school zit, beginnen we op werkdagen om 14.00 uur.

Klik hier om je in te schrijven of doe dit schriftelijk via het inschrijfformulier, te verkrijgen op het Sportcentrum.