Login
Registreer

Home

Vereniging

Activiteiten

Jeugd

Padel

Clubblad

Clubshop

Foto's

Contact

Nieuws

A.s. zondag 29 april t/m vrijdag 4 mei organiseert TV Hoorn voor de 7e keer het landelijke Jeugdranglijsttoernooi met 3 sterren. Dat betekent dat er mooi en spannend jeugdtennis te zien zal zijn. Dit betekent echter ook dat de hele week alle banen overdag bezet zullen zijn door dit toernooi en door de tennislessen, die gewoon doorgaan. Er kan vrij getennist worden op zaterdag 28 april (geen competitie) en elke avond als de laatste toernooipartijen zijn afgelopen.

En natuurlijk overdag bij droog weer op de vrijliggende binnenbanen en na overleg met de medewerkers aan de balie van het sportcentrum. Op 5 mei gaat de voorjaarscompetitie verder.

Op www.toernooi.nl worden de uitslagen en het verloop bijgehouden.

Feline (8) heeft 3 leuke wedstrijden gespeeld. Tijdens haar partijtje met Guusje kwamen ineens de Pieten de baan op! Zij wilden ook meespelen, maar ze konden het niet zo goed. Gelukkig waren ze wel heel goed in pepernoten uitdelen. Met haar vriendinnetjes Maud, Loressa en Myra en alle andere kinderen heeft ze heel veel plezier gehad!

Leanne (11) speelde ook 3 spannende potjes. Er werd flink gestreden, maar ook ontzettend veel gelachen.

Toen ook Sinterklaas iedereen nog een lekkere chocoladeletter gaf was het feest compleet.

Voor de foto's kijk hier !

Nog meer tennisplezier beleven? Geef je dan snel op voor de voorjaarscompetitie!

Van 7 tot en met 12 augustus 2017 speelden de beste jeugdtennissers van Nederland de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK) in Hilversum bij Tulip Tennis Center in de categorie├źn t/m 12, t/m 14, t/m 16 en t/m 18 jaar.

Yara Hamerling (TV Hoorn) en Annelin Bakker (TSH, Groningen) hebben gewonnen in de finale van dit Nederland Kampioenschap van Isis van den Broek en Rose Marie Nijkamp. Isis en Rose Marie speelden afgelopen zaterdag voor de enkel titel. Een geweldige prestatie!

Een plek op de erelijst van dit kampioenschap betekent veel. Hier staan de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse tennis te spelen. Op de lijst van winnaars van de voorgaande jaren van de NJK zie je namen van spelers die veel bereikt hebben in het tennis. (zie http://www.knltb.nl/tennissers/kampioenschappen/njk/).

Namens het bestuur gefeliciteerd Yara!

Het Jong/Oud Toernooi was een groot succes! Enthousiaste blije kinderen en dito ouders renden over de baan. Bij de jongste kinderen was de uitdaging om zo lang mogelijke rally's te spelen. Bij de tieners moesten vele ouders al flink aan de bak. Vaders en moeders snelden over de baan als in hun jonge jaren, het geen soms grappige situaties opleverde.

Mijn man en ik hadden de eer om te spelen met onze 3 kinderen. Mijn zoon Mats dubbelde met mij in Oranje, waarbij we spannende wedstrijden speelden. Mats gaf mij regelmatig aanwijzingen waar ik het beste kon staan in het veld en we gaven elkaar een "high five" als we een punt wonnen. Leuk was het om de kinderen zoveel mogelijk ballen aan te geven, zodat er mooie rally's werden gespeeld. Af en toe een grap tussendoor door lobjes te geven over de kinderen, zodat de vader/moeder aan de andere kant van het net zich even flink in het zweet moest werken. Mijn man speelde iedere ronde, afwisselend met onze tweelingdochters Anne en Mette, waarbij ze veel plezier hadden met elkaar op de baan. De meiden vonden het geweldig om met hun vader te dubbelen.

Je zag jong en oud genieten op de baan en er was sportiviteit in daad en woord. Kortom het was een enorm leuke ervaring om als ouder een toernooi met je kind te spelen en vice versa. Onze complimenten aan de organisatie!

Jantien, Ricardo, Anne, Mette en Mats van Dam