fbpx
Nieuws

Komende week, van 22 t/m 26 juli, organiseert TV Hoorn voor de 8e keer het FLEXICOMFORT Juniorentoernooi, door de KNLTB omgedoopt van JRT*** naar Zilver. De KNLTB bepaalt wie aan welk toernooi mag meedoen aan de hand van de plaats die een deelnemer heeft op de Nationale Jeugdranglijst. De andere Jeugdranglijsttoernooien vinden deze week plaats op diverse andere parken verspreid over het land. Deelnemers kunnen bij deze toernooien punten verdienen om hun positie op de Nationale Ranglijst te verbeteren. 

Op maandag 22 en dinsdag 23 juli worden in alle leeftijdscategorieën de eerste en tweede ronde gespeeld. De verliezers van de eerste partij mogen nog meedoen aan de verliezersronde op woensdag. Op donderdag spelen we de eerste 2 rondes van de dubbelpartijen, waarvoor de enkelspeldeelnemers zich tijdens het toernooi nog kunnen opgeven. En op vrijdag 26 juli worden alle finales gespeeld. Leden van TV Hoorn dienen er dus rekening mee te houden dat er gedurende deze dagen maar beperkt aantal banen beschikbaar zijn om vrij te spelen tussen 10.30 uur en 21.00 uur. Op maandag en dinsdag vanaf 12.00 uur zullen alle buitenbanen bezet zijn. Voor de overige dagen geldt dat er op woensdag 4, op donderdag 6 en op vrijdag 4 banen worden gebruikt voor dit toernooi.

jong oud toernooi 2019

Afgelopen zaterdag vond het Jong/Oud Toernooi weer plaats. Dit keer kwamen 20 kinderen met hun vaders, moeders, opa's of oma's naar TV Hoorn toe om een paar leuke potjes te tennissen. 

Het is ieder jaar weer een en al gezelligheid op het mooi versierde park. Hoe goed je bent, doet er niet toe en ook de uitslagen werden niet opgeschreven. Vandaag ging het alleen maar om de lol!

Het is de 25e keer dat het open jeugdtoernooi van TV Hoorn wordt georganiseerd. Dit jaar is het voor het eerst geen weektoernooi maar wordt het gespreid over 2 weekenden. In het weekend van vrijdagmiddag 5 juli t/m zondag 7 juli spelen we de enkelspellen en in het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juli de dubbelspellen. Dit toernooi is bedoeld voor alle tennissende kinderen in de regio. Het maakt niet uit van welke vereniging je lid bent. Wil je je tennisspel verbeteren dan is het spelen van wedstrijden binnen toernooien de beste manier.

Zowel de enkel- als de dubbelspellen worden gespeeld in de volgende leeftijdscategorieën:

  • Voor de beginnende jeugd van 8 t/m 14 jaar met de groene tennisbal en een aangepaste telling.
  • Voor de meer ervaren jeugd met de gele bal van 10 t/m 12 jaar, 11 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar.

Naast de te spelen tennispartijen is er meer te doen, zodat je je niet hoeft te vervelen als je niet voor een tennispartij bent ingepland of als je klaar bent. Je kunt tafeltennissen, beach-tennissen of beach-volleybal. Na elke partij krijg je traditioneel een limonade en dagelijkse is er een gratis snack te krijgen. 

Omdat dit toernooi 25 jaar bestaat zal er op vrijdag 12 juli een feestelijk programma zijn. De informatie hierover volgt tijdens het enkelspel weekend.

Alle informatie hoe je je kunt inschrijven voor dit toernooi kan je vinden via deze link. Inschrijven kan t/m dinsdag 2 juli en dan hoor je op donderdag 5 juli de indeling en de planning. Doe mee en schrijf je in!

Graag tot ziens op één of beide toernooien!

De Oranje Competitie nieuwe stijl is begonnen! Er zijn wat veranderingen (verbeteringen!) doorgevoerd, bijvoorbeeld dat Rood en Oranje later beginnen, 8 speeldagen hebben en het nu geen World Tour meer heet. Daarnaast krijgen alle tenniskids nu bij aanvang een mooi opgemaakt magazine waarin ze hero cards kunnen sparen. Deze plaatjes van Nederlandse tennishelden krijgen ze elke wedstrijddag. Hoe vaker je meedoet, hoe meer plaatjes je dus kunt sparen!