fbpx
Nieuws

Het is de 25e keer dat het open jeugdtoernooi van TV Hoorn wordt georganiseerd. Dit jaar is het voor het eerst geen weektoernooi maar wordt het gespreid over 2 weekenden. In het weekend van vrijdagmiddag 5 juli t/m zondag 7 juli spelen we de enkelspellen en in het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 juli de dubbelspellen. Dit toernooi is bedoeld voor alle tennissende kinderen in de regio. Het maakt niet uit van welke vereniging je lid bent. Wil je je tennisspel verbeteren dan is het spelen van wedstrijden binnen toernooien de beste manier.

Zowel de enkel- als de dubbelspellen worden gespeeld in de volgende leeftijdscategorieën:

  • Voor de beginnende jeugd van 8 t/m 14 jaar met de groene tennisbal en een aangepaste telling.
  • Voor de meer ervaren jeugd met de gele bal van 10 t/m 12 jaar, 11 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar.

Naast de te spelen tennispartijen is er meer te doen, zodat je je niet hoeft te vervelen als je niet voor een tennispartij bent ingepland of als je klaar bent. Je kunt tafeltennissen, beach-tennissen of beach-volleybal. Na elke partij krijg je traditioneel een limonade en dagelijkse is er een gratis snack te krijgen. 

Omdat dit toernooi 25 jaar bestaat zal er op vrijdag 12 juli een feestelijk programma zijn. De informatie hierover volgt tijdens het enkelspel weekend.

Alle informatie hoe je je kunt inschrijven voor dit toernooi kan je vinden via deze link. Inschrijven kan t/m dinsdag 2 juli en dan hoor je op donderdag 5 juli de indeling en de planning. Doe mee en schrijf je in!

Graag tot ziens op één of beide toernooien!

De Oranje Competitie nieuwe stijl is begonnen! Er zijn wat veranderingen (verbeteringen!) doorgevoerd, bijvoorbeeld dat Rood en Oranje later beginnen, 8 speeldagen hebben en het nu geen World Tour meer heet. Daarnaast krijgen alle tenniskids nu bij aanvang een mooi opgemaakt magazine waarin ze hero cards kunnen sparen. Deze plaatjes van Nederlandse tennishelden krijgen ze elke wedstrijddag. Hoe vaker je meedoet, hoe meer plaatjes je dus kunt sparen!

Op zaterdag 29 september 2018 van 13.00 tot 16.00 uur organiseert de jeugdcommissie van TV Hoorn het Zomer-Afsluitingstoernooi!

Dit toernooi is voor alle jeugdleden van TV Hoorn.

Je kunt je inschrijven via https://www.tvhoorn.nl/jeugd/activiteiten/afsluitingstoernooi. Vergeet niet je leeftijd en speelsterkte te vermelden.

De inschrijving sluit op zaterdag 22 september.

Het is zondagochtend half negen. De spanning is al een beetje te zien in het gezicht als ik in de spiegel kijk. Vandaag ga ik meedoen met het toernooi wat voor mij vorig jaar de aanleiding is geweest om zelf ook te gaan tennissen. Dit jaar moet ik mij bewijzen ten opzichte van mijn zoon. Want ja, vorig jaar lag alles wat misging aan mij dus wil je na al die tennislessen dit jaar wel even wat laten zien.

Om 10 uur staan we klaar, net als zo’n 40 andere ouders en grootouders die samen met hun jongere versies er een mooi toernooi van willen maken. Buiten schijnt heerlijk de zon, dus daar kan het niet aan liggen. Na een korte uitleg gaan we aan de slag. Er wordt gespeeld met verschillende kleuren ballen, rood, oranje, groen en geel, waardoor iedereen op het niveau van het kind samen kan spelen.