fbpx
Nieuws

Het is zondagochtend half negen. De spanning is al een beetje te zien in het gezicht als ik in de spiegel kijk. Vandaag ga ik meedoen met het toernooi wat voor mij vorig jaar de aanleiding is geweest om zelf ook te gaan tennissen. Dit jaar moet ik mij bewijzen ten opzichte van mijn zoon. Want ja, vorig jaar lag alles wat misging aan mij dus wil je na al die tennislessen dit jaar wel even wat laten zien.

Om 10 uur staan we klaar, net als zo’n 40 andere ouders en grootouders die samen met hun jongere versies er een mooi toernooi van willen maken. Buiten schijnt heerlijk de zon, dus daar kan het niet aan liggen. Na een korte uitleg gaan we aan de slag. Er wordt gespeeld met verschillende kleuren ballen, rood, oranje, groen en geel, waardoor iedereen op het niveau van het kind samen kan spelen.

Opvallende teamkleuren verschijnen op de baan. Er zijn ouders die samen met het kind in dezelfde kleur op de baan verschijnen. Ik heb zelfs een ouder gezien met aan de linkervoet een schoen van het kind, terwijl het kind speelde met de linkerschoen van de ouder. Als er maar veel plezier is en dat was er.

Het spelen van de wedstrijden was ook leuk om te doen. Vooral om te zien hoe fanatiek sommige kinderen zijn. Als ouder heb je het soms nog moeilijk om goed een punt te winnen. De eerste wedstrijden waren voor papa best wel even wennen, maar gelukkig krijg ik de complimenten van mijn zoon. “Je moet alleen nog wel aan je dubbeltactiek werken pap”.

Maar na vier mooie wedstrijden gespeeld te hebben en vooral veel plezier gehad te hebben was het rond 13.00 uur alweer voorbij. Even wat drinken en dan naar baan 1. De organisatie had nog een leuke tombola georganiseerd waar een aantal mooie prijzen te winnen was. Alle kinderen gingen naar huis met een zakje snoep, een ervaring rijker en natuurlijk een mooie (groot)ouder-kind herinnering.

Via deze weg wil ik in ieder geval de organisatie bedanken voor weer een mooi toernooi en ik hoop dat het volgend jaar weer net zo druk en gezellig wordt als dit jaar.

Boudewijn (en Thomas) Bood