fbpx
Nieuws

Komende week, van 22 t/m 26 juli, organiseert TV Hoorn voor de 8e keer het FLEXICOMFORT Juniorentoernooi, door de KNLTB omgedoopt van JRT*** naar Zilver. De KNLTB bepaalt wie aan welk toernooi mag meedoen aan de hand van de plaats die een deelnemer heeft op de Nationale Jeugdranglijst. De andere Jeugdranglijsttoernooien vinden deze week plaats op diverse andere parken verspreid over het land. Deelnemers kunnen bij deze toernooien punten verdienen om hun positie op de Nationale Ranglijst te verbeteren. 

Op maandag 22 en dinsdag 23 juli worden in alle leeftijdscategorieën de eerste en tweede ronde gespeeld. De verliezers van de eerste partij mogen nog meedoen aan de verliezersronde op woensdag. Op donderdag spelen we de eerste 2 rondes van de dubbelpartijen, waarvoor de enkelspeldeelnemers zich tijdens het toernooi nog kunnen opgeven. En op vrijdag 26 juli worden alle finales gespeeld. Leden van TV Hoorn dienen er dus rekening mee te houden dat er gedurende deze dagen maar beperkt aantal banen beschikbaar zijn om vrij te spelen tussen 10.30 uur en 21.00 uur. Op maandag en dinsdag vanaf 12.00 uur zullen alle buitenbanen bezet zijn. Voor de overige dagen geldt dat er op woensdag 4, op donderdag 6 en op vrijdag 4 banen worden gebruikt voor dit toernooi.

De leeftijdscategorieën zijn t/m 12, 13 t/m 14 en 15 t/m 16 jaar. Vanaf de nummers 20 tot ongeveer nummer 100 op de Nationale Jeugdranglijst zijn de kinderen die door de KNLTB zijn toegelaten.

In totaal doen 96 jeugdigen hieraan mee en in de enkel- en dubbelpartijen spelen ze, inclusief troostrondes, samen 156 partijen. Door de hoogte van de toernooistatus komen de deelnemers uit het hele land: Letterlijk uit alle windstreken en ook uit ons district Noord Holland Noord.  

Dat een dergelijk sterk toernooi bij TV Hoorn plaatsvindt is een bevestiging van het beleid van TV Hoorn dat naast de zaken die wekelijks voor recreatieve spelers worden georganiseerd ook ruimte is voor de op prestatie gerichte tennissers. Dit naast de competitie waaraan TV Hoorn-spelers op vele  niveaus deelnemen. Dit FLEXICOMFORT Juniorentoernooi vindt dus plaats op elke werkdag en wel vanaf 9.00 uur tot ca. 21.00 uur. De indeling, de planning en de resultaten zijn te volgen via toernooi.nl. Natuurlijk bent u welkom om dit hoge tennisniveau te komen bekijken op de tennisbanen van TV Hoorn. De toegang is gratis.