fbpx
Toernooien

Op zaterdag 2 februari organiseert tennisschool All-IN in Sportcentrum Hoorn het jaarlijkse Ferry Holster ALL-IN Benefiet Toernooi. De opbrengst van het toernooi is bestemd voor een bijzonder dagje uit voor dementerende ouderen in Hoorn. Tijdens het toernooi worden diverse randactiviteiten georganiseerd om geld in te zamelen. Verschillende ondernemers uit de regio hebben hiervoor fantastische prijzen beschikbaar gesteld.

Het toernooi begint om 18:30 uur, eindigt om 23:30 uur en het inschrijfgeld is € 20,=. U speelt 3 dubbelwedstrijden van een half uur met wisselende partners. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom, de wedstrijden worden op niveau ingedeeld.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar . Vermeld in de e-mail naast uw naam en telefoonnummer ook: 'Ja, ik doe mee met het FERRY HOLSTER ALL-IN BENEFIET TOERNOOI'. Heeft u tennisles geef dan s.v.p. ook aan op welke dag en hoe laat u les heeft en van welke tennisleraar. Meld u aan vóór 28 januari. Er is plaats voor maximaal 84 deelnemers! Uiterlijk 7 werkdagen na de aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Het Ferry Holster ALL-IN Benefiet Toernooi is een jaarlijks terugkerend evenement, in het Sportcentrum Hoorn, waarbij alle tennissers van Hoorn en omstreken zich inzetten voor een goed doel. Na de goede doelen: Girls First, KWF, Inloophuis Pisa, Hospice Dignitas en de voedselbank is het nu de beurt aan ouderen in Hoorn die lijden aan dementie.

“Elk jaar is het weer leuk om een goed doel te kiezen waar we ons voor gaan inzetten” vertelt Joris Kleinloog, eigenaar van Tennisschool ALL-IN. “Dit jaar is de keuze voor ons gemaakt. Onze oudste tennisser dhr. Henk Groenewegen van 96 jaar deelde zijn droom met ons. Hij wil zich graag inzetten voor ouderen met dementie in Hoorn. In samenwerking met onze tennisschool en de Omring woonzorglocaties, Lindedael en de Hoge-Hop hebben we besloten om dit jaar geld in te zamelen voor een bijzonder dagje uit voor deze ouderen."

Over dementie
Mensen met dementie bevinden zich in de belevingswereld van hun kinderjaren tot ongeveer de leeftijd van 35 jaar. Door de ziekte is vooral het korte termijngeheugen beschadigd. Ook kan men niet meer organiseren en plannen. Dat maakt onzeker en geeft een gevoel van falen. Het is belangrijk om geen vragen te stellen over het heden: dit is te confronterend. Simpele vragen als ‘welke dag is het vandaag’ of ‘wat heb je gegeten’ zijn hersenbrekers. Neem de tijd dan komt er vanzelf een verhaal of reactie. Houvast en herkenning zijn van groot belang. Herinneringen van vroeger helpen hierbij. De levensgeschiedenis is ook een goede ondersteuning: wat voor werk heb je gedaan, wat was je hobby en hoe ben je opgegroeid, et cetera.

“Het is hartverwarmend om te zien dat (zorg)medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers zich inzetten om deze ouderen te helpen” aldus Joris Kleinloog. “Er zijn zo’n 200 ouderen met dementie in Hoorn en dat hebben wij ons eigenlijk nooit beseft. Wat zijn dat er veel! De impact op de familie is uiteraard enorm.”

Kleinschalig wonen
Bij Omring, bijvoorbeeld op de afdeling De Bomenwijk van Lindendael, wonen ouderen met dementie in een kleinschalige woongroep van gemiddeld 5 personen waarbij de thuissituatie zoveel mogelijk wordt benadert. Hier ervaren de ouderen het geluk van de gewone dingen in een gezamenlijke huishouden. Zo wordt een warme, veilige woonomgeving gecreëerd.