fbpx
Het ABC

Activiteitenkalender
Ieder seizoen wordt in maart de activiteitenkalender uitgegeven waarop per dagdeel alle evenementen van de vereniging vermeld staan. Dit zijn onder andere competities en toernooien.

Administratie
De ledenadministratie van TV Hoorn wordt gedaan door medewerkers van het Sportcentrum. U kunt hier ook terecht voor al uw vragen.

Baanreglement
Het baanreglement hangt boven de reserveringscomputer in de hal van het Sportcentrum.

Baan reserveren
Met de tennispas kan men een baan reserveren. Alle aanwezige spelers halen hun tennispasje door de kaartlezer en kunnen zo de baan reserveren. Voor een uitgebreide uitleg kunt u het baliepersoneel vragen. Zij laten u graag zien hoe het werkt.

Baanvegen
Na het bespelen van de gravelbanen dient de baan geveegd te worden met het sleepnet. Het sleepnet kan daarna weer op de daarvoor bestemde plek terug. Sleep de baan in cirkels van buiten naar binnen om het gravel zoveel mogelijk op de baan te verdelen.

Ballen
Tennisballen dient u zelf mee te nemen. Aan de balie van het Sportcentrum kunt u ook ballen kopen.

Bespanning
De bespanning van het tennisracket is een van de belangrijkste componenten van een racket. De bespanning bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de speeleigenschappen. Voor een optimaal spelplezier is de volgende regel een hulpmiddel: 1x per week spelen, elk voorjaar een nieuwe bespanning, bij 2x per week spelen 2x per jaar een nieuwe bespanning

Bestuur
Het bestuur van TV Hoorn bestaat uit vrijwilligers. Op de website www.tvhoorn.nl vindt u namen en telefoonnummers van de bestuursleden.

Binnenbanen
Tennis Vereniging Hoorn gebruikt in principe alleen de buitenbanen van 1 april tot 1 november. Bij regen kunnen leden van TV Hoorn tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de binnenbanen tijdens het zomerseizoen in de volgende periode: ½ april tot ½ september. In de wintermaanden kunt u een binnenbaan huren bij Sportcentrum Hoorn. Dat kan per uur of een contract waarbij u wekelijks een uur tennist.

Clubblad
U ontvangt een aantal keren per jaar het clubblad van TV Hoorn, "Het Graveltje". Het is ook online te bekijken. ook wordt regelmatig via e-mail een nieuwsbrief verzonden.

Commissies
Er zijn vier commissies, recreatiecommissie, jeugdcommissie, redactiecommissie en commissie wedstrijdtennis. Deze commissies bestaan uit vrijwilligers. Op de website www.tvhoorn.nl kunt u de diverse activiteiten van de commissies vinden.

Competitie
De vereniging organiseert recreatiecompetities en er zijn KNLTB competities voor alle leeftijden waarbij tegen andere clubs uit of thuis gespeeld wordt.

Contributie
De contributie wordt in 2 delen geïncasseerd. Op 1 november € 23,- en op 1 februari het resterende bedrag. Sportcentrum Hoorn verzorgt de ledenadministratie voor TV Hoorn. Voor vragen over de ledenadministratie kunt u terecht aan de balie van het Sportcentrum of bel tijdens kantooruren (0229)216855

Gedrag
Het is niet de bedoeling dat men bij elkaar over de baan loopt. Wacht tot het punt gespeeld is en vraag netjes even uw bal terug. Er dient ook gepaste tenniskleding gedragen te worden. Na een gespeelde wedstrijd gaan tegenstanders meestal samen iets drinken. Dit is uiteraard niet verplicht.

Horeca
Het horecagedeelte van Sportcentrum Hoorn is 7 dagen per week geopend. Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte drankjes en etenswaren hier te nuttigen. Op zaterdagavond en zondagavond is de horeca gesloten behalve tijdens toernooien. Een toilet is aanwezig en altijd van buitenaf toegankelijk.

Introducé
Wilt u graag eens tennissen met een familielid, een vriend of buurman die geen lid is van onze vereniging, dat kan. U kunt dan een introducé kaartje kopen aan de balie van het Sportcentrum. Een introducé meenemen kan tot 18.00 uur maar niet tijdens toernooien of competitiedagen. Op de activiteitenkalende kunt u zien wanneer er toernooien of competities zijn.

Jeugdtennis
TV Hoorn heeft een grote actieve jeugdafdeling Op de website www.tvhoorn.nl kunt alles lezen over de activiteiten van de jeugdcommissie.

Kantinedienst
Bij TV Hoorn hoeft men geen kantinedienst te draaien. Ook andere diensten zoals schoonmaak en onderhoud hoeven niet door de leden gedaan te worden. Dit alles wordt verzorgd door het personeel van Sportcentrum Hoorn.

KNLTB
Dit is de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond waar alle leden van TV Hoorn ook lid van zijn.

Kleedkamers
De kleedkamers zijn voor alle sporters op het Sportcentrum. U kunt gratis gebruik maken van de kluisjes voor uw waardevolle spullen. De sauna en stoomcabine zijn vrij te gebruiken door sporters vanaf 18 jaar. Het is de bedoeling dat u uw gravelschoenen even uittrekt wanneer u de kleedkamer wilt betreden.

Openingstijden
De tennisbanen van TV Hoorn zijn zeven dagen per week geopend van 08.00 uur tot 23.00 uur. Op zaterdagavond en zondag-avond is de horeca gesloten behalve tijdens toernooien. Een toilet is aanwezig en altijd van buitenaf toegankelijk.

Opmerking/klacht
Een opmerking of klacht kunt u doorgeven aan de balie van het Sportcentrum. Er wordt dan zo spoedig mogelijk een oplossing gezocht.

Racket
Een tennisracket hebben de meeste mensen zelf mee. Voor advies over rackets en andere benodigdheden kan men terecht bij Bouchier Sportcenter. U kunt ook per keer een racket huren aan de balie van het Sportcentrum.

Regen
Als het regent mag er niet gespeeld worden op gravel. Dan worden de banen te glad, dat kan blessures veroorzaken. Bij regen kunnen TV Hoorn leden een binnenbaan huren tegen een gereduceerd tarief.

Schoenen
Tennisschoenen zijn er in verschillende soorten, voor iedere ondergrond is er een ander profiel. Maar er zijn ook schoenen voor meerdere ondergronden. Voordat u de horeca betreed veeg uw schoenen even aan de borstels die buiten staan.

Schoonmaak
Alle schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden worden door het personeel van Sportcentrum Hoorn gedaan. U helpt natuurlijk wel
mee door zuinig met de spullen om te gaan en uw gravelschoenen schoon te vegen voor dat u naar binnen gaat. Voordat u de kleedkamer betreedt even uw schoenen uittrekken.

Seizoen
Het tennisseizoen loopt van 1 april tot 1 november. TV Hoorn huurt de buitenbanen in deze periode van Sportcentrum Hoorn.

Speelsterkte
Iedere tennisser heeft een KNLTB pas met een speelsterkte voor dubbel en enkel. Wanneer spelers meedoen aan de KNLTB-competitie of met toernooien kunnen zij punten halen en zo in hun speelsterkte stijgen of dalen.

Speeltijd
De speeltijd voor de buitenbanen is 45 minuten. Daarna kunnen anderen de baan hebben gereserveerd.  Wanneer er niemand komt mag er doorgespeeld worden.

Sponsors
Ook onze vereniging kan niet zonder sponsors. Gelukkig hebben we een aantal zeer trouwe en belangrijke hoofdsponsors. Daarnaast bestaan er de "Vrienden van TV Hoorn". Samen helpen zij ons het de leden mogelijk te maken hun tennisactiviteiten uit te voeren. Voor geïnteresseerden is er een sponsor-informatiepakket met een uitgebreid scala aan mogelijkheden beschikbaar. Aan te
vragen via

Tennisles
De tennislessen van TV Hoorn worden verzorgd door Tennisschool ALL-IN. Tel: (0229)260771

Tennispas
Voordat het tennisseizoen begint kunt u op de daarvoor bestemde dagen uw tennispasje ophalen. Deze KNLTB-ledenpas heeft u nodig om een baan te reserveren als u gaat tennissen en bij deelname aan toernooien en competities van de KNLTB, ook buiten het tennispark.

Toernooien
TV Hoorn organiseert recreatietoernooien voor de leden die geheel gratis zijn. Ook is er een aantal KNLTB open toernooien waaraan leden en nietleden tegen betaling mee kunnen doen. Het "Hoorns Open Tennistoernooi" en het "Karsten Tenten Jeugdtoernooi" worden jaarlijks bij TV Hoorn georganiseerd. Wanneer men meedoet met de KNLTB toernooien of competitie zijn de behaalde punten van invloed op de speelsterkte.

Verlichting
Als de duister invalt wordt de buitenverlichting aangezet door het personeel van het Sportcentrum.

Vragen
Voor vragen kunt u altijd terecht bij het personeel van Sportcentrum Hoorn of via de website bij de bestuursleden van TV Hoorn.

Vrijwilligerswerk
Vrijwilligers vormen het fundament van onze vereniging. Ook op uw bijdrage, als is het maar een enkel uurtje, wordt gerekend. U kunt zich via de website aanmelden bij de diverse commissies.

Wie, wat, waar?
Tennis Vereniging Hoorn, Sportcentrum Hoorn, Tennisschool ALL-IN….snapt u het nog? Hier een korte uitleg.

  • Sportcentrum Hoorn is eigenaar van het sportpark. Dit is dus een commercieel bedrijf.
  • Tennis Vereniging Hoorn huurt de buitenbanen van 1 april tot 1 november van Sportcentrum Hoorn.
  • Tennisschool ALL-IN huurt binnenbanen van Sportcentrum Hoorn om lessen op te geven. Voor de tennisvereniging verzorgt ALL-IN de lessen en trainingen buiten.

Website
De website van TV Hoorn is www.tvhoorn.nl hierop staat alle informatie van de vereniging en de toernooien. Hier staan ook alle e-mail adressen van de vereniging.